036-5505312               Välkommen in i butiken!      Mån-Fre 10-17.00 Lör 10-14.00.      info@kakelgrossisten.se

Adam Bengtsson och Rebecca Wängefors var länge sugna på att bygga ett eget hus så när de valde en husmodell från Eksjöhus började de genast leta inspiration på Instagram och andra nätforum. Inte minst Rebecca.

– Att sätta vår prägel på det var ganska enkelt, säger Rebecca Wängefors, som letade rätt på inspiration från bland annat Instagram och Pinterest, även om hon hade en egen bild av hur drömhuset skulle se ut.

 

En hall med ett klinkergolv med stora plattor. En trappa i bakgrunden.

Bland det första paret började titta lite extra mycket på var plattorna till hallen, tvättstugan och badrummen.

– När vi besökte Kakelgrossisten fick otroligt mycket hjälp och stöttning av Magnus som visade flera alternativ och kom med inspel.

Se bildspelet på familjens mindre badrum här:

 

Adam och Rebecca fastnade snabbt för en specifik platta men funderade länge på var den skulle placeras och vilka andra plattor som skulle matcha.

– Men till slut bestämde vi oss för att använda plattan överallt och att istället använda olika detaljer och möbler på de två badrummen för att skapa olika känslor.

Spegel över handfat.

Rebecca beskriver processen med att välja och beställa klinker och badrumsmöbler som en trevlig upplevelse.

– Magnus hjälpte oss med guidning på plats och det kändes väldigt tryggt och bra att ha honom med hela vägen. Vi valde att köpa in både klinker och möbler genom Kakelgrossisten och det gjorde att det blev en smidig process.

Magnus Paulsson på Kakelgrossisten betonar vikten av att helheten hänger ihop när man gör större projekt, särskilt när de involverar hela rum.

Läs mer om vad Kakelgrossisten erbjuder här

Kuvertfallet mot golvbrunnen.</p>
<p>

– Den här typen av stor platta är ju trendig nu och det är något vi har satsat mycket på. Det som är värt att tänka på är att prata med hantverkaren så att de är med på att göra ett kuvertfall mot golvbrunnen. Det behövs eftersom plattorna är så stora, säger Magnus Paulsson.

Storleken för också med sig flera fördelar.

– De ger färre och tunnare fogar vilket gör ytan lättare att hålla rent. Dessutom känns rummet ofta större när man använder större plattor. Det ger en rejäl rymd.

Se bildspelet från familjens större badrum här:

Rebecca ger även råd till andra som funderar på att kakla om sina hem.

– Vi har letat mycket inspiration på nätet, men det är väldigt bra att besöka butiken. Personalen i butiken är väldigt duktiga på att ta fram det som man vill ha och det är lättare att se hur exempelvis en viss sorts klinker passar ihop med en badrumsmöbel. 

Här är mer om Kakelgrossistens historia

Duschväggar från INR.</p>
<p>

Rebecca och Adam är mycket nöjda med slutresultatet och även vänner och familj har också varit imponerade.

– Många sa att det är klart att man ska ha två olika plattor men nu när de ser hur det blev tycker alla att det känns självklart att göra så som vi gjorde, säger Rebecca.

Ett särskilt minne som Rebecca lyfter fram är när de såg allting komma på plats.

– Resultatet blev väldigt häftigt, särskilt eftersom hela idén började i huvudet och nu står vi här. Det blev otroligt

Dottern föddes faktiskt i ungefär samma veva som huset skulle levereras

– Vi skrev papprena i februari 2023, huset levererades i november och vi flyttade in nu 8 maj. Sedan fick vi ju barn i oktober, strax innan huset levererades, så det var ju en utmaning. Därför var det extra viktigt att allt skulle flyta på med leveransen av allt.

Så här kan du få hjälp med att rita upp ditt drömbadrum

Även Magnus Paulsson på Kakelgrossisten är nöjd. 

– Det är väldigt kul att se slutresultatet. Det blev väldigt bra hos Adam och Rebecca, och jag tror att vi alla kände att det blev ännu bättre än vad vi hade hoppats på.

– Jag känner en stolthet när våra kunder får ett riktigt bra slutresultat. Det är klart att det känns bra när kunden är riktigt nöjd, avslutar Magnus.